Bingovarianter på nätbingo

När du spelar nätbingo så finns det olika varianter av bingo att välja bland. Kanske är det enklast att börja med den traditionella formen av bingo, klassisk bingo, när man ska prova nätbingo för första gången och lära sig såväl spelformen som bingosajten. Men när man är lite varm i kläderna kan man med fördel prova andra slags bingospel som nätbingosajten erbjuder.

  • Klassisk bingo. Den vanligaste formen av bingo är klassisk bingo. Där går spelandet ut på att du ska få fem nummer i rad. Datorn slumpar fram ett nummer i taget. Du kryssar i dem allt eftersom, eller så väljer du automatisk ikryssning där numren kryssas för utan att du ens behöver sitta vid datorn. Du kan få bingo antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. En bingovariant som är lik klassisk bingo är amerikansk bingo. Där är enda skillnaden att det finns ett nummer på bingobrickan som redan är förkryssat. Det är numret som sitter i mitten av brickan och det är en slags friruta.
  • Mönsterbingo. En rolig bingovariant som man kan spela på bingosajterna är Mönsterbingo. Där går spelet inte ut på att man ska få fem nummer i rad, utan istället ska man lyckas markera ett speciellt mönster. Mönstren är förutbestämda och det kan vara alla möjliga saker, exempelvis en bokstav, en siffra eller något geometriskt mönster som ett kryss, en fyrkant eller fyra hörn. Svårighetsgraden och vinstchansen varierar beroende på vilket mönster som används.
  • Variantbingo. Denna bingovariant påminner om klassisk bingo. Man ska ha fem nummer i rad för att få bingo. Men spelet tar inte slut för att en spelare får en rad. Då spelar man nämligen vidare mot två rader, tre rader, fyra rader och till slut fem rader (full bricka). Det är alltså totalt fem spelare som vinner per bingoomgång, så vinstchanserna är stora.