Chattspel

När man spelar nätbingo så finns det alltid en chatt till varje spel, den ser du i samma fönster i din webbläsare som du ser själva dragningen. I chatten så kan man prata med andra spelare samtidigt som man spelar, fråga chattmoderatorn om man undrar något och ha det allmänt trevligt. Men det slutar inte där, i chatten kan man nämligen även spela det som kallas för chattspel. Det är en typ av minispel som finns till för dem som kanske tycker att det är lite trist att vänta på en hel dragning. Eller så vill man bara ha lite extra spänning helt enkelt, tanken med chattspelen är att dem alltid ska baseras på den ordinarie dragningen. Men istället för att man ska få bingo med sina köpta brickor så går det ut på andra saker. Det kan till exempel handla om att man ska vara först med att få sitt födelsenummer draget etc. Här nedan ska du nu få några exempel på de allra vanligaste chattspelen som förekommer på de flesta bingosajter. Tänk bara på att alla kanske inte spelas exakt likadant överallt men blir du osäker så är det bara att fråga Chattmoderatorn på den bingosajt du spelar på. I chatten känner du igen hen genom att det står CM före allt hen skriver i chatten.

Black Jack i bingochatten!

Ja detta chattspel bygger delvis på spelet som är dess namne, även här handlar det om att få 21. Innan dragningen ska du som vill delta välja ut tre nummer som tillsammans bildar summan 21. Om du har tur och dessa nummer sedan dras i den ordinarie bingodragningen så skriver du *BLACKJACK* och dina nummer i chatten. Lyckas du med bedriften att vara först med detta och CM godkänner ditt svar som korrekt så vinner du spelet! Med andra ord är det ett enkelt och roligt chattspel som alla kan vara med på. Nu kanske du undrar över det här med att skriva korrekt och varför ska man ha versaler och stjärnor med mera? Jo, man behöver ju ett sätt att särskilja det som har med chattspelet att göra från det som bara är vanlig chatt och därför ska man skriva på ett speciellt sätt när det handlar om tävlingen. Ett chattspel börjar därför alltid med att CM först annonserar spelet i chatten, oftast genom att skriva spelets namn med versaler inom stjärnor. Ser man detta och vill vara med så skriver man in sina tre nummer i chatten och när spelet är fullt säger CM till om det och sedan är spelet igång.

Födelsedag – ett chattspel

Även detta chattspel är enkelt, vilket är ett signum för de flesta chattspel eftersom att det inte får ta för mycket fokus ifrån den ordinarie dragningen. Om du ser att CM skriver *FÖDELSEDAG* i chatten så gäller det att anmäla sig snabbt genom att skriva in sitt födelsedatum så här; ÅÅ MM DD. När spelet är fullt kommer det snart att sätta igång, skulle det vara så att du inte hinner med att anmäla dig är det bara att vänta till nästa gång. Har du nu tur så kommer just dina tre nummer att dras i dragningen och då skriver du *FÖDELSEDAG* så snabbt du kan i chatten. Är du först och CM godkänner ditt svar så vinner du. Nu kan det ju vara så att flera har samma födelsenummer så får en av de anmälda byta plats på sina två sista siffror så att alla deltagare är unika. Skulle man ha ett nummer i sitt födelsenummer som är högre än 75 i 75-bollarsbingo så får man även där byta plats på de två sista siffrorna så att man kan vara med i dragningen.

Mix i bingochatten

I detta chattspel gäller det att välja fem stycken slumpade tal mellan 1 och 75 om du spelar 75-bollarsbingo. Blir dina nummer dragna så gäller det som vanligt att vara först med att skriva *MIX* och de valda numren i chatten efter det att spelet satt igång. För att anmäla sig så skriver man bara sina nummer efter det att CM har annonserat spelet. Lycka till!